17 Ocak 2011 Pazartesi

Gölgelerin Gücü Adına

Martha Argerich den sonra , Mariza'nın İstanbul konseriyle sarsılan bünyeyi kalkındırma planlarına başlamak üzere erken yola koyulan yirmi üç çocuk'un dağladı bir başına delmesi dahi işe yaramadıktan sonra hüsranla oturduğu koltuğundan bu satırları yazarken fonda çalan 1930 ve küsüratlı şarkılara eşlik etmesi büyütülecek birşey değil sanki?

Yirmi üç ile ilgili kalkındırma planlarına ilişkin bir kat bir kat ve bir kat daha derken ilk aldığımız zamandan bugüne kadar 2 kat daha çıktığımız ve şu an 3 katlı olan güzide kafemizi yakın gelecekte onlarca kat yapmayı planlamıyoruz efendim. Böyle iyi. "Mutlu Kafe Yoktur" diyen Aragon'a inat "Mutlu Kafe Vardır" diyen Ezgi ve Günlüğü ile röportajı hava koşulları nedeniyle ileri ki tarihe alırken havaların ısınmasını gözlüklerim olmaksızın da dört gözle bekliyorum inanın!

Kefe de sevdiğimiz ve sevmediğimiz şeyler;

1- Hoparlörün anarşist tavırları dikkatimi çekmedi değil. Yeri geldi mi bangır bangır bağıran minik dikdörtgönler keyfine göre sessiz çığlıklar atarken insanı deli edebiliyor.
2- 2.50 lira olan tavuk burgerin tavuğu tavada ısınırken hamburger ekmeğinin 1,5 katına çıkıp kendinden taşıyor.
3- Düşündüm de; en sevdiğim müzikler 23de çalıyor, neden acaba derken playliste uzanan elimle göz göze gelmek pahabiçilemez.
4- Bu listenin yirmi üç tane olması gözümü korkutmuyor değil.
5- Aslantepe açıldı ve kafeyle bağlantısı bence gayet var!
6- Öhöm.. Havada soğuk mu ne..
7- Böyle giderse 23 e ulaşım kafenin kendisine ulaşımdan daha kolay olacak zannımca!
8- Merkezi ısınma ve yöneticiye verdiğimiz parayı helal ediyorum; kat kat giyinerek çıktığım evden, kat kat soyunarak giriyorum kafeye.
9- Jülide Özçelik, Yıldız İbrahimova, Sumru Ağıryürüyen kadın ve türk ve peygamber ise Birsen Tezer (özkan uğur yorumuyla) O Ya Rabbim !
10- Berna ve Rana , Erinç ve Erkin, Yağmur ve Yasemin isimleri karıştırılması kuvvetle muhtemel isimler imiş. Tekrar tekrar anladık.
11- Kafe diyorduk değil mi.. Hm.. Tefal fritözümüzü çok seviyoruz.
12- Kafede müşteri hatta çalışan olsun olmasın her daim bulabileceğiniz patlamış mısır'dır!
13- Üşenmeyip tuvaletin duvarlarının kalan boşluklarını doldurmak ve yeni uykusuzlar penguenler almak gerek!
14- Yanımızdaki tekelin abisinin adı İlyas abidir. Ailecek severiz sayarız.
15- Patatesi sıfır yağda istiyorsanız neden yemeklerin 20 dakikada geldiğini bana değil tefal e sorun; kullanım klavuzu ne derse onu uyguluyoruz.
16- Ast üst ilişkileri olmaksızın aile kokan bir kafe olduğu gerçeği sınırları ve saygıyı ihlal edileceğini göstermez. Kulaklara küpe. Çizgiyi geçmeyin canımızı yiyin.
17- 17 olmu. nasıl geçti habersiz o güzelim yıllarım.
18- Bipolar music dinleyici olarak bir gün Tom Waits dinlerken bir diğer gün Orhan Gencebay çalıyorsa, diğer gün Sigur Ros çalıp ardından Zeki Müren geliyorsa bilin ki herşey yerli yerinde ve olması gerektiği gibi.
19- Kafenin bir şarkısı olsaydı Yasemin Mori N'olur N'olur N'olur olurdu! Yasemin Mori'den daha fazla dinlediğimizi düşünüyorum bu şarkıyı. Ellerin ve ayakların farklı yönlere düşünmeksizin gidişi ve bu salınmanın verdiği huzur da paha biçilemez.
20- Kaldı 3. Geldik fasulyenin faydalarına.
21- Neden sigara içilmiyor diye kızmayın; hele bi zoomlayın şu cezalara sonra kızacaksanız kızın; http://www.batmanpostasigazetesi.com/haber/sigara-cezasina-zam-iste-cezalar-16867.htm
22- Üstünüze afiyet nezle oldum azıcık, peçete bulup geliyorum.
23- Fridanın sergisine gidiniz..

1 yorum:

  1. patetes 20 değil, 21 dakika. sosis de koyduysak daha geç koyuyoruz.rana da gelsin. ay dur o bendim. berna da gelsin.

    Birsen Tezer mi? geliyorum!

    bi de benimle nolur nolur nolur musun?
    ama saygıyla =)

    YanıtlaSil